2011-01-09

Reinfeldt sänker skatten/Sverige igen

Då var det dags för skattesänkning igen då. Fredrik Reinfeldt berättade igår i en intervju med rapport att det borde vara dags nån gång under 2012. Större delen av Sveriges befolkning tycks tro att det är en bra idé, i alla fall om man utgår från den undersökning som just nu håller på på Aftonbladet.se, där i skrivande stund 58,1% gillar de.

Åååh, mer pengar. Hurra! Äntligen kan vi köpa....eh, ja. Va fan kan man köpa tror du? Enligt siffror i Rapport skulle jobbskatteavdraget ge mellan 190 och 375 kronor mer i månaden beroende på inkomst. Är det värt ett försämrat samhälle med mindre socialt skydsnät och färre möjligheter att ta hand om sina invånare för de futtiga kronorna? Är det värt färre poliser på våra gator? Sämre skolor? Sämre äldrevård? Sämre sjukhus? Färre av alla de som arbetar med att se till att vårt samhälle snurrar på? Är det värt det? 190 till 375 kronor i månaden.

"Du vet inte hur det är att inte ha råd med nånting! Ensamstående föräldrar och äldre, de behöver varje krona!" Ja, jag vet. Det är just därför vi inte ska sänka skatten. Att tänka så kortsiktigt som att det syns några kronor fler på lönebeskedet är just sånt tänk som driver dej in i ruinens brant. För, som jag sagt tidigare, allt det som i stället privatiseras, som du i stället ska betala i form av försäkringar, kommer i själva verket ta mer pengar än alla skattesänkningar kan ge dej. Du kommer aldrig ha mer pengar över, bara en möjlighet att bestämma vart de ska placeras. Och en sak kan jag lova dej, det finns inget företag som finns där för din skull. Och det kommer aldrig att finnas.

Skatten vi betalar är vad som håller det här landet flytande, låt dej inte luras. Få inte pengakåtslag, baksmällan kommer bli så djävulsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar