2011-01-02

Grundläggande tips för världsledare: Att blunda hårt är inte en lösning

Nytt år, nya möjligheter sägs det. Frågan är hur världen ska ta hand om sej själv i år? Ska de få mäktiga och perverst rika få fortsätta bestämma över alla andra eller ska det bli en förändring? Det sägs att USA´s ekonomiska läge får Grekland att framstå som en Schweizisk bank. Men samtidigt lyckades republikanerna tvinga fram skattesänkningar som kommer försätta landet i ännu större utlandsskuld.

Ja, det är faktiskt så att USA tvingas låna av andra länder för att få ihop det. Obama sitter fasttejpad på sin stol, som en gisslan tagen av de alltid lika patetiska republikanerna. Han och demokraterna har nyligen lagt fram ett första utkast till ekonomisk krisplan, den vart givetvis sågad. För allt som handlar om att ta sitt ansvar anses som socialistiskt och därför också av ondo. Gapiga vita män sitter i olika Foxprogram och kastar sin galla över Obama som egentligen borde vart det bästa som hänt det där urfuckade landet på länge, men som nu framstår lika kraftfull som en ensam, övergiven strumpa i torktumlaren.

Mycket pekar på att det är i år som Kina kommer gå om USA räknat i varuproduktion. Det har varit på gång länge nu, men jag antar att inga amerikaner känner till detta. Nä, det vore ju opatriotiskt av dem att ha kännedom om att deras land är på väg utför. The land of the free har länge redan varit mer the land of the fucked. Att vifta med en flagga och vråla We´re number one! är tydligen det samma som att helt struttsigt stoppa huvet i sanden.

Jag har en teori.
Jag tror att USA kommer att starta krig mot Kina inom en hyffsat snar framtid, om inte i år så inom några få år. De kan ju inte tillåta att ett annat land tar över som den ekonomiska stormakten. Antagligen kommer de skylla på den diktatoriska ledningen och att de vill ge landet sin frihet. Men vad det egentligen kommer att handla om är att de måste stoppa utvecklingen, förstöra det som nu byggs upp, för att sedan komma in med sina egna företag och åter bygga upp det som redan egentligen fungerar. Det har ju gjorts förr om man så säger. Jag antar att detta även kommer vara året då de återigen försöker att ta död på Hugo Chavez, Venezuelas president. Det var ju ett tag sen nu, men han är nog fortfarande en sticka i deras fot.

Å en helt annan sak...
Tyskland fortsätter att driva tillbaks till sina nazirötter. Ett nytt förslag som kom ända till omröstning i deras riksdag var det om att olika nationaliteter skulle placeras var för sej i städerna då det inte skulle vara lämpligt för dem att bo som grannar. Det vore ju inte underligt om det snart kommer att viskas om lebensraum i korridorerna. Polen, akta er.

Så det verkar som om även 2011 kommer vara ett år fyllt av dåliga beslut med fruktansvärda koncekvenser, inget nytt under solen alltså.

Fortsätt ifrågasätta, mvh Fredda Fyröga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar